Volledig scherm
Andres Moreno in ziekenhuis in november 2015. © epa

Dikste man ter wereld overlijdt aan hartaanval

In Mexico is 's werelds dikste man overleden. Dat heeft zijn vriendin aan persagentschap dpa gemeld. De 38-jarige Andrés Moreno Sepúlduva, die ooit 450 kilogram woog, overleed op eerste kerstdag aan een hartaanval.

De Mexicaan liet eind oktober driekwart van zijn maag weghalen. Voor die operatie was hij al 130 kilogram afgevallen, en woog hij nog 320 kilogram. Zijn arts hoopte dat de man door de operatie uiteindelijk nog slechts 85 kilogram zou wegen.

De operatie was bovendien noodzakelijk om zijn gezondheidsproblemen door diabetes en een te hoge bloeddruk te verminderen. Moreno kreeg vier jaar geleden een zware depressie nadat zijn vader stierf. In die periode kwam hij meer dan 200 kilogram aan.

Zwaarste man
De 38-jarige Mexicaan werd met zijn 450 kilogram de zwaarste man ter wereld in mei 2014, toen zijn voorganger Manuel Uribe, eveneens een Mexicaan, op 48-jarige leeftijd overleed. Uribe woog op een gegeven ogenblik 560 kilogram, en kreeg daardoor in 2006 een plekje in het Guinness Book of Records.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement