Volledig scherm
© ANP

Directrice gevangenis had relatie met vrijgelaten crimineel

De gevangenis van het Belgische Lantin heeft haar adjunct-directrice Carina C. in allerijl overgeplaatst. De 35-jarige vrouw wordt ervan verdacht dat ze een liefdesrelatie heeft gehad met een zware gangster die onlangs totaal onverwachts vrijkwam. De man was tot 20 jaar veroordeeld voor een brutale kidnapping.

C. was sinds een jaar adjunct-directrice in de Luikse gevangenis. In die functie stond ze onder meer in voor de rapporten die mee bepalen of een gevangene vervroegd kan vrijkomen, zo meldt De Morgen. Daardoor kreeg ze meermaals de 36-jarige Ekrem S. op bezoek. De man was in 2006 nog tot 20 jaar cel veroordeeld voor een brutale tigerkidnapping. Tot ieders verbazing kwam hij vorig jaar al vrij.

In het lopende onderzoek wordt nu ook nagegaan of de directrice die beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank probeerde te beïnvloeden met een overdreven positief advies. Het is de eerste keer dat een (adjunct-)directrice beticht wordt van een seksuele relatie met een gevangene. C. riskeert ontslag op staande voet.