Volledig scherm
© Bioreconstruct

Disney opent eind augustus Star Wars-gebied: luchtfoto’s geven een voorproefje

Het nieuwe Star Wars-gebied in de pretparken Disneyland Anaheim en Disney World Orlando is bijna klaar. Eind augustus kunnen de gasten rondwandelen op een niet eerder getoonde planeet: ‘Star Wars: Galaxy’s Edge’

De fans kunnen in een rotsachtige landschap rondlopen waar gebouwen en ruimteschepen in het Star Wars-thema te bewonderen zijn. Ook zijn er twee hoofdattracties. In de eerste krijgen de gasten de controle over de Millennium Falcon en volbrengen ze een geheime missie. De bestuurder kiest zelf waar hij heen vliegt. In de andere attractie kom je in een gevecht terecht tussen de First Order en de Resistance. Daarnaast komen in het park de Star Wars-personages tot leven.

Tijdens het laagseizoen kost een toegangskaartje voor een dag 93 euro, in het hoogseizoen 133 euro. Het kost Disney ruim een miljard euro om het themapark te bouwen.

Volledig scherm
© Bioreconstruct
Volledig scherm
© Bioreconstruct
Volledig scherm
© Bioreconstruct
  1. Experts ontdekken bacterie die zich kan voeden met giftig plastic

    Experts ontdekken bacterie die zich kan voeden met giftig plastic

    Wetenschappers hebben een bacterie ontdekt die zich voedt met de nu nog onafbreekbare kunststofsoort polyurethaan: een materiaal dat op grote schaal wordt gebruikt voor auto-interieurs, sportschoenen, luiers, keukensponzen, matrassen, verf en schuimisolatie. Het spul wordt meestal naar de vuilstort gebracht omdat het extreem lastig te recyclen is. De Duitse experts die de microscopisch kleine ‘plasticvreter’ traceerden, spreken van een doorbraak op het gebied van afvalverwerking.
  2. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.