Volledig scherm
© Bioreconstruct

Disney opent eind augustus Star Wars-gebied: luchtfoto’s geven een voorproefje

Het nieuwe Star Wars-gebied in de pretparken Disneyland Anaheim en Disney World Orlando is bijna klaar. Eind augustus kunnen de gasten rondwandelen op een niet eerder getoonde planeet: ‘Star Wars: Galaxy’s Edge’

De fans kunnen in een rotsachtige landschap rondlopen waar gebouwen en ruimteschepen in het Star Wars-thema te bewonderen zijn. Ook zijn er twee hoofdattracties. In de eerste krijgen de gasten de controle over de Millennium Falcon en volbrengen ze een geheime missie. De bestuurder kiest zelf waar hij heen vliegt. In de andere attractie kom je in een gevecht terecht tussen de First Order en de Resistance. Daarnaast komen in het park de Star Wars-personages tot leven.

Tijdens het laagseizoen kost een toegangskaartje voor een dag 93 euro, in het hoogseizoen 133 euro. Het kost Disney ruim een miljard euro om het themapark te bouwen.

Volledig scherm
© Bioreconstruct
Volledig scherm
© Bioreconstruct
Volledig scherm
© Bioreconstruct
  1. Rus draait volledig door, probeert medepassagier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing
    Video

    Rus draait volledig door, probeert medepassa­gier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing

    Een doodenge vlucht gisteren voor passagiers van een Russische lijnvlucht van Moskou naar Simferopol, gelegen op de Krim. Nadat het toestel was opgestegen draaide een passagier volledig door. De man probeerde een vrouwelijke medepassagier te wurgen, bedreigde de crew en medereizigers en riep dat iedereen dood zou gaan. De doorgedraaide passagier raakte zwaargewond. De piloten besloten direct terug te vliegen naar Moskou, waar de man na aankomst vrijwel direct overleed.