Disneyland Parijs bouwt nieuwe futuristische rollercoaster

VideoDisneyland Parijs opent binnen enkele jaren een nieuwe, spectaculaire achtbaan. De futuristische attractie zou een topsnelheid van 95 kilometer per uur halen, schrijft pretparksite Looopings.nl. 

De snelste achtbaan wordt het nieuwe paradepaardje van Disneyland Parijs. De achtbaan wordt vermoedelijk niet de snelste van Europa. Dat is nog altijd de 'Red Force' in Ferrari Land (in de Spaanse badplaats Salou). Hier halen de gondels snelheden tot  180 kilometer per uur. De meest futuristische wordt de naamloze nieuwe attractie in Frankrijk misschien wél, zeggen bronnen tegen de website

Hoogstwaarschijnlijk wordt de rollercoaster een kopie van de TRON Lightcycle Power Run, een overdekte lanceerachtbaan in Disneyland Shanghai. In de futuristische achtbaan zitten passagiers op motoren die op topsnelheid met 95 kilometer per uur over de rails zoeven.

Volledig scherm
Videostill van de nieuw te bouwen futuristische achtbaan. © Videostill

Films

Het thema is gebaseerd op de TRON-films uit 1982 en 2010. Aanvankelijk waren dat geen kaskrakers, maar toch groeide TRON - onder andere door diverse computerspellen - uit tot een cultfilm. In 2021 opent het Amerikaanse Disneypark Magic Kingdom in Florida dezelfde achtbaan.

Disney zou voor de nieuwe attractie een offerte hebben ingediend bij de bekende Nederlandse pretparkbouwer Vekoma. Dat bedrijf bouwde onder meer ook de Vampire, Cobra, Calamity Mine en Weerwolf in Walibi. Wanneer de achtbaan er zal komen en waar precies, is nog niet bekend.

Volledig scherm
© ANP