Volledig scherm
Duizenden mensen hebben zaterdagavond de eerste Gay Pride in Disneyland Parijs bijgewoond. © ANP Kippa

Disneyland Parijs houdt eerste Gay Pride, tickets weg voor dumpprijzen

Disneyland Parijs hield vandaag zijn eerste Gay Pride. Met de parade en een grote feestavond wil het attractiepark laten weten dat het belang hecht aan diversiteit en de lhbt-gemeenschap steunt. Kennelijk was er minder animo voor het feest dan gedacht: de toegangstickets kostten in de voorverkoop nog bijna 90 euro, vandaag gingen ze voor 20 euro weg, aldus de website Looopings

Het evenement begon zaterdagavond met een parade van honderden dansende lhbt-medewerkers van Disney en bekende Disney-personages die werden toegejuicht door fans. Onder anderen Mickey en Minnie, Buzz Lightyear en cowboy Woody deden mee aan de optocht. Vrijwel alle aanwezigen waren uitgedost in kleren met regenboogkleuren. 

Tijdens de Magical Pride-feestavond traden onder anderen de zanger Boy George en de Britse synthpop-band Years & Years op. Boy George, die nooit een geheim maakte van zijn homoseksualiteit, brak in de jaren tachtig door als leadzanger van de band Culture Club. Years & Years brak in 2015 door met zijn debuutalbum Communion. 

Kennelijk kwamen er minder mensen op het evenement af dan aanvankelijk gedacht. Zo meldde de website Looopings dat de tickets voor de feestavond Magical Pride in de voorverkoop nog 89 euro per stuk kostten, maar dat ze aan de deur voor 20 euro te koop waren. 

Voorafgaand aan het evenement was er ook kritiek op het attractiepark. Tegenstanders vinden een Gay Pride niet passen bij Disney Parijs. Zij waren zelfs een petitie gestart om de Gay Pride in Disney Parijs te stoppen. Ruim 350.000 mensen hadden die ondertekend. 

  1. Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouwde bunker in bos

    Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouw­de bunker in bos

    Het zag er niet goed uit voor de Amerikaan Jeremiah Button (44) toen hij in 2016 voor de rechter moest verschijnen op beschuldiging van het aanranden van een minderjarig meisje, het bezit van kinderporno en incest. Hij was al eens eerder veroordeeld voor gelijksoortige feiten en wilde niet terug naar de gevangenis. Hij bedacht een ingenieus plan om uit de handen van justitie te blijven. Dat werkte, tot vorige week. Toen ontdekte een jager zijn zelfgebouwde bunker in de bossen van Wisconsin.