Maarten van der Linden vindt het ‘fantastisch’ dat een mini-influencer zoals hij op Twitter zoveel invloed kan hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van der Linden vindt het ‘fantastisch’ dat een mini-influencer zoals hij op Twitter zoveel invloed kan hebben. © Privéfoto

Dit is de Nederlander die Trump op de kast jaagde

Maarten van der Linden (50) kan er nog steeds niet bij dat de Amerikaanse president Donald Trump boos reageerde op een tweet van hem. Daarin gaf hij op ludieke wijze commentaar op een foto van het staatshoofd van de Verenigde Staten. ,,Buitengewoon bizar dat hij mijn bericht eruit pikte’’, zegt de Nederlander over de telefoon vanuit Tokio tegen deze site.

Van der Linden zat gisteravond in het vliegtuig naar Japan en kreeg daardoor niet mee dat zijn Trump-tweet wereldwijd werd opgepikt. Hij begreep dan ook niet wat er gebeurde toen hij zijn mobieltje weer inschakelde na de landing in Tokio. ,,Mijn mailbox ontplofte. Het eerste berichtje dat ik zag, was van een vriend die het artikel op jullie site had gelezen. Hij vroeg om een handtekening. “Je bent nu een Bekende Nederlander en zelfs wereldberoemd”, schreef hij gekscherend. Ik had geen idee waarop hij doelde. Pas toen ik het artikel had gelezen begreep ik de honderden berichten’’, zegt de vijftiger terugblikkend.

  1. Experts ontdekken bacterie die zich kan voeden met giftig plastic

    Experts ontdekken bacterie die zich kan voeden met giftig plastic

    Wetenschappers hebben een bacterie ontdekt die zich voedt met de nu nog onafbreekbare kunststofsoort polyurethaan: een materiaal dat op grote schaal wordt gebruikt voor auto-interieurs, sportschoenen, luiers, keukensponzen, matrassen, verf en schuimisolatie. Het spul wordt meestal naar de vuilstort gebracht omdat het extreem lastig te recyclen is. De Duitse experts die de microscopisch kleine ‘plasticvreter’ traceerden, spreken van een doorbraak op het gebied van afvalverwerking.
  2. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.