Volledig scherm
Yusaku Maezawa werd vorig jaar bekend in het westen nadat hij als eerste privépassagier een retourtje naar de man had gekocht met de Space X-raket van Elon Musk. © AFP

Dit is de nieuwe populairste tweet ooit

Een Japanse miljardair heeft een kipnuggets-zoekende Amerikaanse tiener van de troon gestoten als afzender van de meest geretweette tweet aller tijden.

Yusaku Maezawa’s tweet van 5 januari is nu meer dan vier miljoen keer gedeeld. Dat is een half miljoen meer dan het verzoek van Carter Wilkerson aan fastfoodketen Wendy's om een jaar lang gratis kipnuggets, in mei vorig jaar.

Maar Maezawa stimuleerde mensen om zijn tweet te retweeten. De oprichter van de Japanse online kledingwinkel Zozo Inc beloofde 100 miljoen yen (814.792 euro) te verdelen tussen 100 willekeurig geselecteerde mensen die de tweet deelden. “Om deel te nemen, volstaat het om mij te volgen en deze tweet te RT,” twitterde hij.

De post leek te zijn verstuurd ter gelegenheid van de viering van het succes van zijn website Zozotown. Die zette 10 miljard yen om tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Maanreis

Yusaku Maezawa werd beroemd als drummer van de Japanse punkband Switch Style, maar verdiende zijn fortuin in de modewereld. Zijn persoonlijk vermogen wordt geschat op ruim twee miljard euro. Daarvan geeft hij veel geld uit aan kunst.

De Japanse ondernemer werd eind vorig jaar bekend in het Westen nadat hij was genoemd als de eerste privépassagier op een retourtje naar de maan met een raket van Space X, het bedrijf van een andere beroemde miljardair-tweeter: Elon Musk. 

Hoeveel Maezawa heeft betaald voor de ruimtevlucht, werd  niet bekendgemaakt. Maar de Japanse zakenman liet doorschemeren dat het meer is dan voor een doorsnee schilderij van Jean-Michel Basquiat. Ooit telde hij voor een exemplaar uit 1982 zonder naam 110 miljoen dollar voor neer, een recordbedrag. De Japanse miljardair heeft gezegd dat hij van plan is om een ​​groep kunstenaars mee te nemen op de vlucht, gepland voor 2023.