Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid.
Volledig scherm
Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid. © AP

Dit is de nieuwe regering van Afghanistan,
taliban kondigen kopstuk aan als premier

De taliban hebben de eerste leden van de nieuwe tijdelijke regering van Afghanistan gepresenteerd. Mohammad Hasan Akhund wordt de nieuwe premier van het land. Abdul Ghani Baradar, medeoprichter van de groepering, wordt zijn plaatsvervanger. Tijdens een persconferentie in Kaboel zijn ook de eerste ministers aangewezen.

 1. Ouders en kind (1,5) krijgen schrik van hun leven als auto van openstaande brug valt
  video

  Ouders en kind (1,5) krijgen schrik van hun leven als auto van openstaan­de brug valt

  Een gezin uit België is woensdagmiddag met de schrik vrijgekomen na een opmerkelijk incident in Leuven. Ze reden met hun auto een brug op, toen deze plotseling openging en ze vast kwamen te zitten op de inmiddels openstaande brug. De auto tuimelde naar beneden en landde op zijn kop tegen de slagbomen. ,,We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken”, zegt woordvoerder Carolien Peelaerts.
 2. Poolse premier waarschuwt Europese Unie voor ‘derde wereldoorlog‘
  85

  Poolse premier waarschuwt Europese Unie voor ‘derde wereldoor­log‘

  De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft de Europese Unie gewaarschuwd voor het aanzetten tot ‘de derde wereldoorlog’, mocht de geldstroom uit Brussel worden geblokkeerd. Hij dreigde met een felle reactie als het Europees blok zou besluiten de financiële hulp op te schorten als straf voor anti-Europese maatregelen in Polen. De woorden van Morawiecki moeten niet letterlijk worden opgevat, benadrukt een woordvoerder van de regeringsleider.