Op camerabeelden zag de politie dat verdachte Steve B. met het fietsmandje van Julie in de richting van het Albertkanaal wandelde. Het mandje werd bewust niet getoond op de beelden die de politie verspreidde, zodat de man niet zou weten dat de politie hem als verdachte zocht.
Volledig scherm
Op camerabeelden zag de politie dat verdachte Steve B. met het fietsmandje van Julie in de richting van het Albertkanaal wandelde. Het mandje werd bewust niet getoond op de beelden die de politie verspreidde, zodat de man niet zou weten dat de politie hem als verdachte zocht. © Federale Politie

DNA verdachte moord Julie naast onopgeloste zaken gelegd

Met een nieuw, gedetailleerd DNA-profiel van de 39-jarige Steve B., die bekentenissen heeft afgelegd in de moordzaak van de Belgische studente Julie Van Espen, wil de Belgische justitie onderzoeken of hij mogelijk betrokken is bij onopgeloste verkrachtingen of moorden.

 1. Vader van verdachte moord Julie waarschuwde justitie: ‘Steve is in staat om te doden’
  Play

  Vader van verdachte moord Julie waarschuw­de justitie: ‘Steve is in staat om te doden’

  Waarom zat moordverdachte Steve B. (39) niet in de cel? Zelfs de Belgische justitieminister Geens begrijpt het niet. Steve B. werd gisteren opgepakt toen hij op weg was naar zijn psychiater. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de verdwijning van de 23-jarige Julie van Espen en heeft inmiddels bekend. De man is in juni 2017 nog veroordeeld tot vier jaar cel voor verkrachting. B. ging in beroep, dat na twee jaar nog niet behandeld is. Ook al had zijn vader justitie gewaarschuwd voor zijn ‘gestoorde zoon’. ,,Steve is in staat om te doden.”
 1. Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein
  Play

  Zeventien aanhoudin­gen bij demonstra­tie Museump­lein

 2. Ziyech kan Chelsea niet aan winst helpen tegen United
  Play

  Ziyech kan Chelsea niet aan winst helpen tegen United