Volledig scherm
Otto Warmbier in de rechtbank in Pyongyang in maart 2016. © AFP

Docente ontslagen na facebookbericht 'Otto Warmbier kreeg verdiende loon'

De universiteit van Delaware heeft een docente ontslagen nadat ze op Facebook controversiële uitspraken deed over de recent overleden Otto Warmbier. De vrouw schreef dat de student die ruim een jaar gevangen zat in Noord-Korea zijn verdiende loon heeft gekregen. 

,,Is het vreemd dat ik vind dat Otto Warmbier heeft gekregen wat hij verdient?", vroeg docente Katherine Dettwyler zich af op Facebook. ,,Warmbier gedroeg zich als een verwende, naïeve, arrogante Amerikaanse student die nog nooit de consequenties van zijn acties heeft hoeven ondervinden."

De universiteit van Delaware heeft vandaag laten weten dat Dettwyler er geen les meer zal geven in de toekomst. De vrouw gaf antropologie op de universiteit in het oosten van de Verenigde Staten en was ook lid van de faculteit. ,,De uitspraken van Dettwyler reflecteren op geen enkele manier de waarden of positie van de universiteit van Delaware", liet het bestuur van de school in een verklaring weten. ,,Wij verwerpen alle berichten die haat aanjagen en die ongevoelig zijn richting de tragische gebeurtenissen rond Otto Warmbier."