Volledig scherm
© Imageselect

Dochter treft vader (68) verkoold aan in sauna

De familie van een 68-jarige Dennis Antiporek uit Florida is in shock. De man werd verkoold teruggevonden in een sauna van een saunacomplex waar hij zondagavond verbleef. De familie deed zijn verhaal tegen nieuwszender CBS Miami.

Quote

Ik krijg het beeld van zijn verkoolde gezicht maar niet uit mijn hoofd

Ronnie Antiporek, echtgenote

Antiporek liet een briefje achter dat hij naar de sauna ging, maar toen hij uren later nog niet terug was vond zijn dochter Lara het verdacht. Ze ging naar hem opzoek. Aangekomen bij het saunacomplex opende ze de deur en zag 'een zwarte man' zitten.

In veronderstelling dat het haar vader niet was, wilde ze de deur weer dichtdoen, totdat ze haar vaders kleren zag hangen. Toen ze dichterbij kwam en zag wie er op het bankje zat, verstarde ze. Haar vader was compleet verbrand. 

Jeugdliefde
,,Dennis was mijn jeugdliefde en volgende week zou hij 69 jaar zijn geworden,'' vertelt zijn echtgenote Ronnie Antiporek. ,,Ik krijg het beeld van zijn verkoolde gezicht maar niet uit mijn hoofd. Lappen huid hingen aan het bankje en lagen op de vloer. Ik had het allemaal gewoon niet moeten zien.''

De doodsoorzaak van Antiporek is vooralsnog onduidelijk. Volgens de advocaat van de familie was het de tijdschakelaar in de sauna, die ervoor zorgde dat de man niet aan de hitte kon ontsnappen. ,,We denken dat hij overleden is door verstikking en oververhitting." Het management van de sauna wil hier niet op reageren.

De familie wil rechtszaken starten tegen de eigenaar, de beheerder en de fabrikant van de sauna. Het lichaam van Antiporek wordt overgebracht naar een centrum voor autopsie om precies te achterhalen wat er is gebeurd.

Volledig scherm
Dennis Antiporek © Facebook
  1. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

    Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

    Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.