Volledig scherm
© Thinkstock

Dode (78) bij explosie in Duits wooncomplex: politie vindt gasflessen en munitie

Bij een explosie in een wooncomplex in de Duitse stad Blankenburg is een dode en zeker 15 personen gewond geraakt. Sommigen van hen zijn er ernstig aan toe. In het gebouw zijn resten van vloeibaar gas en munitie gevonden. Mogelijk de oorzaak van de ontploffing, aldus de politie.

De explosie vond even voor negen uur vanochtend plaats. Het omgekomen slachtoffer is een 78-jarige man die in een van de getroffen appartementen woonde. Het was ook zijn woning waar de explosieven zijn gevonden. Het gaat om gasflessen en oude oorlogsmunitie.

Bewoners en omwonenden van de appartementsgebouwen in het oosten van Duitsland werden vanochtend in allerijl geëvacueerd, zegt politiewoordvoerder Uwe Becker van de regio Saksen-Anhalt. Zeker vijftien mensen gewond geraakt, van wie enkelen er slecht aan toe zijn. 

Kinderdagverblijf

De directe omgeving werd afgezet. Het lokale politiebureau fungeert als noodopvang. Ook een naast het complex gelegen kinderdagverblijf en basisschool werden ontruimd. Alle kinderen werden, zo meldt de politie, in veiligheid gebracht en door hun ouders afgehaald.

Op een foto die door de politie op Twitter werd gezet, is te zien dat er rook opstijgt uit het wooncomplex. De ramen op de tweede verdieping van het vijf etages tellende flatgebouw, dat uit de communistische tijd stamt, zijn zwartgeblakerd. De politie houdt rekening met meer gewonden.