Volledig scherm
Reddingswerkers aan de slag in de beschadigde trein © EPA

Dode en 22 gewonden bij treinongeluk in Oostenrijk

Door een botsing tussen twee treinen in de Oostenrijkse provincie Stiermarken is vandaag een dode gevallen. Zeker 22 personen raakten gewond, zei de politie op Twitter. Onder de gewonden bevinden zich ook drie kinderen.

De EuroCity van Graz naar het Duitse Saarbrücken zou volgens politiewoordvoerder Leo Josefus rond half 1 een regionale trein in de flank hebben geraakt. Daarbij ontspoorde een van de treinen. Het ongeluk gebeurde in de zuidoostelijke stad Niklasdorf, zo'n 60 kilometer ten noorden van Graz. Wat de exacte oorzaak van de botsing is, is onduidelijk.

Een vrouw vond bij het ongeval de doodVolgens het Rode Kruis zijn zeventien inzittenden naar het ziekenhuis gebracht voor kleine verwondingen.

Volledig scherm
Treinen op een Oostenrijks station. © Thinkstock
  1. 'Is het onze schuld dat ontsnapte leeuwin Rani is doodgeschoten?'
    PREMIUM

    'Is het onze schuld dat ontsnapte leeuwin Rani is doodgescho­ten?'

    Gert (60) en zijn vrouw Monique (57) zaten gisteren drie uur lang in een treinwagon in het Belgische dierenpark Planckendael. Ze schuilden voor de ontsnapte leeuwin Rani. Toen het roofdier te dicht bij het Antwerpse stel in de buurt kwam, volgde noodgedwongen de fatale beslissing. Rani werd doodgeschoten. ,,Is dat onze schuld? We hadden gerust nóg drie uur willen wachten als dat haar leven had gered", aldus het echtpaar.