Volledig scherm
© REUTERS

Dode en gewonden door botsing treinen in Luxemburg

Door een botsing tussen twee treinen in het zuiden van Luxemburg is vandaag zeker één dode gevallen. Een goederentrein en een passagierstrein botsen ten zuiden van Bettemburg op elkaar. Ook zijn er enkele gewonden gevallen.

De botsing zou rond negen uur vanochtend hebben plaatsgevonden en veroorzaakte een enorme ravage op het spoor. Op foto's is te zien hoe enkele wagons van de rails zijn geraakt en op hun kant liggen. 

De goederentrein kwam uit Frankrijk. De passagierstrein was vanuit Luxemburg juist op weg naar Frankrijk.

Gewonden

Persbureau AFP meldt op basis van politieberichten twee zwaargewonden en twee lichtgewonden. Maar dat was volgens een rapportage van tien uur.  Er zouden toen nog steeds mensen in de passagierstrein hebben gezeten. Volgens de krant Luxemburger Wort zijn drie mensen gewond geraakt. Persbureau AP weet te melden dat in ieder geval twee mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht. 

Er is een medische hulppost opgezet bij de plek van het ongeval.

Onderzoek

Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaken van de botsing. De ravage heeft voor grote vertragingen op het spoor in de regio gezorgd. Treinverkeer van Luxemburg naar Frankrijk is op het betreffende traject 48 uur niet mogelijk. 

Volledig scherm
© REUTERS