Volledig scherm
Bodrum is ook bij Nederlanders populair als badplaats. © Pixabay Yessihmss

Dode en gewonden na schietpartij Bodrum

In de Turkse badplaats Bodrum is een dode gevallen en zijn vier mensen gewond geraakt toen een gewapende man zondag het vuur opende bij twee strandtenten. Volgens lokale media had de man een dubbelloops geweer bij zich.

Hij ging eerst naar de Çilek Beach Club en vervolgde zijn weg naar de Sess Beach Club. Na de schietpartij vluchtte hij weg in een auto.

Dodelijk slachtoffer

Er waren in de strandtenten ongeveer vierhonderd mensen binnen. Twee gasten raakten gewond en twee personeelsleden. Het dodelijk slachtoffer zou een achttienjarige loopjongen zijn. Hij stierf aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Turkse media melden dat de dader is gevlucht in een auto. Hij is voor zover bekend nog niet opgepakt. Vorige week werd Bodrum nog opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.5. De Turkse badplaats is populair onder Nederlandse toeristen.

  1. Journalist hoorde elke dag ‘wees voorzichtig want dit is Kenia’
    Over ons

    Journalist hoorde elke dag ‘wees voorzich­tig want dit is Kenia’

    Oud-topman Philips (69) verdwijnt tijdens ‘vechtscheiding’ in Kenia. Zo luidt de kop boven het artikel over de Nederlandse Tob Cohen dat op 2 augustus op deze site verschijnt. De verdwijningszaak, die een tragische climax zou krijgen en nog steeds niet is opgelost, houdt journalist Caspar Naber vrijwel dagelijks bezig en bracht hem zelfs naar Nairobi. Hoe pak je zo’n drama aan en wat doet het met je? Nabers zoektocht in zijn eigen woorden.