Volledig scherm
Govlen slaan tegen de kust bij de plaats Wimereux in het noorden van Frankrijk © AFP

Dode en vijftien gewonden door storm in Frankrijk

Bij de hevige storm die over Europa raast zijn vandaag in Frankrijk een dode en vijftien gewonden gevallen. Een vrouw die aan het skiën was in Haute-Savoie werd door een omwaaiende boom getroffen en stierf, meldden Franse media.

De rukwinden van de storm die Eleanor wordt genoemd, zijn tot dusverre verantwoordelijk voor vijftien gewonden, van wie er vier ernstig gewond zijn geraakt.

Daarnaast overleed een oudere vrouw aan een hartaanval, nadat haar huis in Morêtel-de-Maille was overstroomd. Volgens de Franse krant Le Dauphiné Libéré werd ze gered door brandweerlieden, maar hun reanimatiepogingen bleken uiteindelijk tevergeefs te zijn. 

Oosten

De storm trekt naar het oosten waar de meeste problemen zijn. Een aantal skioorden is door de uitval van de elektriciteit tijdelijk gesloten. In de Elzas, Lotharingen en de Franche-Comté zitten nog circa 140.000 huishoudens zonder stroom.

In heel Frankrijk circa 225.000 huishoudens. In het noorden zijn de grootste problemen bij Cambrai en Maubeuge, niet ver van de Belgische grens.