Volledig scherm
Bodo Ramelow geschokt. © AP

Dodelijke buscrash Duitsland: twee kinderen overleden, vijf medescholieren zwaargewond

Bij een ernstig ongeluk met een schoolbus in de Duitse deelstaat Thüringen zijn een meisje en een jongen van acht jaar om het leven gekomen. Vijf kinderen raakten zwaargewond en vijftien anderen lichtgewond. Ook de buschauffeur is gewond, bevestigt Bodo Ramelow, minister-president van de deelstaat Thüringen, op Twitter. ,,Ik leef intens mee met de ouders en familieleden van de overleden schoolkinderen.’’

Een schoolbus met tientallen kinderen crashte rond 07.30 uur in een weiland in Eisenach, een plaats in het midden van Duitsland. De chauffeur was onderweg naar een basisschool in Berka toen hij de macht over het stuur verloor en van de weg raakte. Het voertuig stortte van een heuvel naar beneden, kantelde en kwam op de zijkant terecht. 

De politie vermoedt dat gladheid de enige oorzaak is geweest. Er zijn geen aanwijzingen dat er iets mis was met het voertuig of dat de bestuurder fouten maakte.

Crisisteams

Meer dan twintig kinderen raakten gewond, van wie er twee inmiddels zijn overleden. Ook de chauffeur is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is. Alle ouders van de kinderen zijn door de Duitse autoriteiten op de hoogte gebracht en worden opgevangen door crisisteams, schrijven Duitse media.

Helmut Holter, minister van Onderwijs, is inmiddels op de school aangekomen en ook Georg Maier, minister van Binnenlandse Zaken, is op de plek van de crash om te ondersteunen waar mogelijk.

Tweede buscrash

Toevalligerwijs was rond hetzelfde tijdstip nog een ander busongeluk in Duitsland waarbij scholieren betrokken waren. In Opper-Beieren, vlakbij München, verloor een chauffeur eveneens de macht over het stuur en knalde met behoorlijke snelheid tegen een boom. Negen kinderen raakten gewond. De chauffeur is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
De gecrashte schoolbus in Eisenach © AP