Volledig scherm
Archieffoto: anderhalf jaar geleden pleegden jihadisten een aanslag op een bij buitenlanders populair hotel in Ouagadougou. © afp

Doden bij aanslag op chic restaurant in Burkina Faso

Bij een gewapende aanslag op een Turks restaurant in de stad Ouagadougou zijn zondagnacht minstens achttien mensen om het leven gekomen. Acht mensen raakten gewond, aldus het ministerie van communicatie in Burkina Faso.

De daders zijn vermoedelijk jihadisten en onder de slachtoffers zijn buitenlanders, in ieder geval één met de Franse nationaliteit. Volgens getuigen kwamen zondagavond verschillende gewapende mannen Aziz Istanbul binnen. Urenlang werden er geweerschoten gehoord in het chique Turkse restaurant.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ouagadougou zijn onder de slachtoffers zeven mensen uit Burkina Faso. De anderen die al zijn geïdentificeerd komen uit Koeweit, Canada, Frankrijk, Nigeria, Senegal, Turkije en Libanon.

Anderhalf jaar geleden vielen islamitische extremisten een bij buitenlanders populair hotel in de hoofdstad binnen en doodden daar dertig mensen.