Volledig scherm
Afghaanse politieagenten buiten het Park Palace hotel in Kabul. © reuters

Doden bij gijzeling hotelgasten Kabul

In het Park Palace hotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul hebben gewapende mannen urenlang tientallen gasten gegijzeld. Bij de aanval, die plaatsvond terwijl er een feest werd gegeven, zijn volgens de Afghaanse politie vijf mensen omgekomen. Eén van hen is een Amerikaan. Zes mensen raakten gewond. Inmiddels zijn 54 gasten uit het hotel bevrijd.

Volledig scherm
© reuters

Een Afghaanse journalist meldde op Twitter dat er een Nederlander gewond zou zijn geraakt, maar dit is nog niet bevestigd.

Een ooggetuige verklaarde vlak na de aanval tegenover AP dat er zo'n veertig mensen in het hotel vast werden gehouden. Veel van hen zouden buitenlanders zijn. Het feest in het hotel werd gehouden ter ere van een Canadees.

Na de aanval ontstond een vuurgevecht tussen de gijzelaars en de politie, dat zo'n vijf uur duurde. Het hotel zou inmiddels ontzet zijn door Afghaanse veiligheidsdiensten. Zo'n dertig gasten zijn bevrijd.

De verantwoordelijkheid voor de aanval is nog niet opgeëist.

  1. Rus draait volledig door, probeert medepassagier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing
    Video

    Rus draait volledig door, probeert medepassa­gier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing

    Een doodenge vlucht gisteren voor passagiers van een Russische lijnvlucht van Moskou naar Simferopol, gelegen op de Krim. Nadat het toestel was opgestegen draaide een passagier volledig door. De man probeerde een vrouwelijke medepassagier te wurgen, bedreigde de crew en medereizigers en riep dat iedereen dood zou gaan. De doorgedraaide passagier raakte zwaargewond. De piloten besloten direct terug te vliegen naar Moskou, waar de man na aankomst vrijwel direct overleed.