Volledig scherm
Het Hood Aerodrome nabij Masterton, Nieuw-Zeeland. © Screenshot Google Maps

Doden door botsing vliegtuigjes vlak voor landing, helikopter ontsnapt aan klap

Twee vliegtuigjes zijn op elkaar gebotst terwijl ze allebei een regionale luchthaven in Nieuw-Zeeland naderden. Beide piloten kwamen door de klap om het leven.

Vier parachutisten aan boord van een van de toestellen waren net gesprongen voordat de crash gebeurde. Een helikopter die de luchthaven ook naderde, kon maar net voorkomen ook bij de botsing betrokken te raken.

Volgens de politie vielen beide toestellen na de botsing - omstanders spreken van een erg harde knal - direct naar beneden. Ze raakten iets ten zuiden van het kleine vliegveld nabij Masterton hard de grond. 

Volgens Nieuw-Zeelandse media moeten piloten die het vliegveld naderen via een gezamenlijke zender hun bewegingen doorgeven. Hoe de botsing heeft kunnen plaatsvinden wordt onderzocht. De politie heeft de identiteit van beide piloten nog niet bekend gemaakt. Eerst willen agenten de nabestaanden inlichten. 

De burgemeester van Masterton, Lyn Patterson, laat in een verklaring weten, dat de gebruikers van de kleine luchthaven een hechte gemeenschap vormen en dat ‘het ongeluk een grote impact heeft op die gemeenschap’.

 1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 2. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.