Volledig scherm
Foto ter illustratie. Brandweermannen in Italië. © EPA

Doden door explosie in vuurwerkfabriek Italië

UpdateBij een explosie in een vuurwerkfabriek in op Sicilië zijn vier mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Ook zouden twee mensen gewond zijn geraakt.

De fabriek staat in de plaats Barcelonna Pozzo di Gotto in de provincie Messina. Een van de doden is de 71-jarige vrouw van de eigenaar van de fabriek. Hun zoon is een van de gewonden, hij raakte volgens lokale media zwaargewond. 

Eerder werden nog twee mensen vermist, maar die zijn gevonden. Een van hen bleek te zijn overleden. De andere is naar het ziekenhuis gebracht. In totaal liggen dus twee mensen met ernstige verwondingen in het ziekenhuis.

Volgens La Republica zou een menselijke fout tot de ramp hebben geleid, dat zou blijken uit eerste bevindingen van de onderzoekers. Een extern bedrijf  voerde werkzaamheden uit om de fabriek veilig te maken, tijdens het plaatsen van enkele poorten zou het lassen hebben geleid tot vonken die vervolgens vuurwerk deden afgaan. 

De krant meldt dat er twintig jaar geleden ook een explosie heeft plaatsgevonden in dezelfde fabriek. Dat leidde toen niet tot dodelijke slachtoffers. 

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.