Volledig scherm
Inwoners van Siliguri komen samen bij het plaatselijke ziekenhuis waar de gewonden worden binnengebracht. © afp

Doden en gewonden bij krachtige aardbeving India

UpdateBij een aardbeving in het noordoosten van India zijn zeker acht doden en ruim honderd gewonden gevallen, volgens Times of India. Het epicentrum van de beving met een kracht van 6.8 op de schaal van Richter was zo'n 22 kilometer ten noordwesten van de provinciale hoofdstad Imphal, in de Oost-Indiase staat Manipur, zo blijkt uit de melding van de Amerikaanse geologische dienst USGS.

Volledig scherm
Een gewonde vrouw wacht op behandeling in het ziekenhuis. © afp

Het dodental zal vermoedelijk nog verder oplopen. Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door stroomuitval en verbroken communicatielijnen. Volgens de lokale autoriteiten is er in Imphal nog nooit zo'n zware beving gevoeld. Veel mensen in het gebied sliepen nog ten tijde van de beving. Daken en trappenhuizen van een aantal gebouwen zijn ingestort.  

Een aantal bouwvakkers is mogelijk bedolven onder de resten van een ingestort gebouw dat nog in aanbouw was. Het is onduidelijk om hoeveel mensen het gaat.

Volgens AP werden de slachtoffers geraakt door rondvliegend puin. Ook stortte in Imphal een nieuw gebouw van zes verdiepingen in. Op Twitter zijn meer foto's te zien van ingestorte gebouwen. Overigens is er niet veel hoogbouw in dat deel van India.

Mensen in Bangladesh, Myanmar en Nepal lieten via Twitter weten de aardbeving te hebben gevoeld. In de hoofdstad Dhaka van Bangladesh zijn mensen uit hun huizen gevlucht, meldde een correspondent van de BBC. Voor zover bekend is er geen schade aan gebouwen in Myanmar.

USGS verklaarde dat tot 98 miljoen mensen in de regio de aardbeving hebben gevoeld. In het noordoosten van India zijn vaker aardbevingen. Aan de Myanmarese kant van de grens wonen weinig mensen.

Volledig scherm
Een gewonde inwoner van de Indiase stad Siliguri wordt naar het ziekenhuis gebracht. © afp
  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.