Politie in Bryan (Texas) blokkeert de weg nabij de meubelzaak waar bij een schietpartij een dode en meerdere gewonenden vielen.
Volledig scherm
Politie in Bryan (Texas) blokkeert de weg nabij de meubelzaak waar bij een schietpartij een dode en meerdere gewonenden vielen. © AFP

Doden en gewonden door twee schietpartijen in VS

In de Verenigde Staten hebben twee schietpartijen plaatsgevonden die meerdere mensen het leven hebben gekost. Een voormalige profspeler uit het American football richtte woensdag in Rock Hill in de staat South Carolina een bloedbad aan en in een meubelzaak in Texas opende donderdag een werknemer het vuur.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Gevonden rugzak met munitie zo goed als zeker van Conings: Dezelfde medicijnen als in zijn auto
  Update

  Gevonden rugzak met munitie zo goed als zeker van Conings: Dezelfde medicijnen als in zijn auto

  De Belgische politie heeft in Belgisch-Limburg een rugzak met jachtmunitie ontdekt in de buurt van de plaats waar enkele weken geleden de auto van de gewapende, voortvluchtige militair Jürgen Conings werd gevonden. ,,De rugzak is 80 tot 90 procent zeker gelinkt aan Jürgen Conings”, bevestigt het federaal parket aan VTM Nieuws. In de rugzak zaten medicijnen die ook in de wagen van Conings zijn teruggevonden.