Volledig scherm
Reddingswerkers bergen de lichamen van de opvarenden van de Zuid-Koreaanse vissersboot. © AP

Doden en vermisten bij botsing tussen vissersboot en olietanker

UpdateBij een botsing tussen twee schepen voor de kust van Zuid-Korea zijn vandaag zeker dertien opvarenden om het leven gekomen. Twee mensen worden nog vermist.

Een vissersboot met 22 opvarenden kwam voor de kust van Incheon, ten westen van Seoul, in aanvaring met een olietanker. De veel kleinere vissersboot sloeg daarna om. 

Volgens een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse kustwacht kan het dodental nog verder oplopen aangezien vijf geredde opvarenden buiten bewustzijn en in kritieke toestand in een ziekenhuis liggen.

President Moon Jae-in riep de autoriteiten op alles in het werk te stellen om de vermiste opvarenden te vinden. Negentien schepen en vijf helikopters zijn bij de zoektocht ingezet. De kustwacht kon nog niets vertellen over de oorzaak van het ongeval. Wel zijn er op het eerste gezicht geen voorschriften overtreden. 

De 336 ton zware olietanker hield geen schade over aan de aanvaring met de veel lichtere (9.8 ton) vissersboot.

  1. Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd
    Video

    Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd

    In Frankrijk wordt met ontzetting gereageerd op ‘gele hesjes’ die zaterdag een politieauto in Parijs aanvielen. De wagen wordt bestuurd door een agente die de agressieve actie van de demonstranten heeft gefilmd. Ze bekogelen de dienstauto onder meer met stenen en een knuppel. De beelden zijn inmiddels duizenden keren gedeeld op social media. Veel Fransen spreken schande van de actie van de gele hesjes en nemen het op voor de politie.