Reddingswerkers bergen de lichamen van de opvarenden van de Zuid-Koreaanse vissersboot.
Volledig scherm
Reddingswerkers bergen de lichamen van de opvarenden van de Zuid-Koreaanse vissersboot. © AP

Doden en vermisten bij botsing tussen vissersboot en olietanker

UpdateBij een botsing tussen twee schepen voor de kust van Zuid-Korea zijn vandaag zeker dertien opvarenden om het leven gekomen. Twee mensen worden nog vermist.

Een vissersboot met 22 opvarenden kwam voor de kust van Incheon, ten westen van Seoul, in aanvaring met een olietanker. De veel kleinere vissersboot sloeg daarna om. 

Volgens een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse kustwacht kan het dodental nog verder oplopen aangezien vijf geredde opvarenden buiten bewustzijn en in kritieke toestand in een ziekenhuis liggen.

President Moon Jae-in riep de autoriteiten op alles in het werk te stellen om de vermiste opvarenden te vinden. Negentien schepen en vijf helikopters zijn bij de zoektocht ingezet. De kustwacht kon nog niets vertellen over de oorzaak van het ongeval. Wel zijn er op het eerste gezicht geen voorschriften overtreden. 

De 336 ton zware olietanker hield geen schade over aan de aanvaring met de veel lichtere (9.8 ton) vissersboot.

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.