Volledig scherm
Reddingswerkers bergen de lichamen van de opvarenden van de Zuid-Koreaanse vissersboot. © AP

Doden en vermisten bij botsing tussen vissersboot en olietanker

UpdateBij een botsing tussen twee schepen voor de kust van Zuid-Korea zijn vandaag zeker dertien opvarenden om het leven gekomen. Twee mensen worden nog vermist.

Een vissersboot met 22 opvarenden kwam voor de kust van Incheon, ten westen van Seoul, in aanvaring met een olietanker. De veel kleinere vissersboot sloeg daarna om. 

Volgens een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse kustwacht kan het dodental nog verder oplopen aangezien vijf geredde opvarenden buiten bewustzijn en in kritieke toestand in een ziekenhuis liggen.

President Moon Jae-in riep de autoriteiten op alles in het werk te stellen om de vermiste opvarenden te vinden. Negentien schepen en vijf helikopters zijn bij de zoektocht ingezet. De kustwacht kon nog niets vertellen over de oorzaak van het ongeval. Wel zijn er op het eerste gezicht geen voorschriften overtreden. 

De 336 ton zware olietanker hield geen schade over aan de aanvaring met de veel lichtere (9.8 ton) vissersboot.

  1. Kim Jong-un noemt top met Russische president Poetin na afloop ‘zeer substantieel’

    Kim Jong-un noemt top met Russische president Poetin na afloop ‘zeer substanti­eel’

    In het Russische Vladivostok is de top tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Russische president Vladimir Poetin afgelopen. De ontmoeting gebeurde onder vier ogen en duurde ruim een uur. ,,We hebben een zeer substantiële gedachtewisseling gehad over kwesties die ons beiden aanbelangen”, aldus Kim. Hij bedankte Poetin ook voor ‘een heel goed moment’. Het was de eerste keer dat beide leiders elkaar persoonlijk ontmoeten.