Volledig scherm
Reddingswerkers bergen de lichamen van de opvarenden van de Zuid-Koreaanse vissersboot. © AP

Doden en vermisten bij botsing tussen vissersboot en olietanker

UpdateBij een botsing tussen twee schepen voor de kust van Zuid-Korea zijn vandaag zeker dertien opvarenden om het leven gekomen. Twee mensen worden nog vermist.

Een vissersboot met 22 opvarenden kwam voor de kust van Incheon, ten westen van Seoul, in aanvaring met een olietanker. De veel kleinere vissersboot sloeg daarna om. 

Volgens een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse kustwacht kan het dodental nog verder oplopen aangezien vijf geredde opvarenden buiten bewustzijn en in kritieke toestand in een ziekenhuis liggen.

President Moon Jae-in riep de autoriteiten op alles in het werk te stellen om de vermiste opvarenden te vinden. Negentien schepen en vijf helikopters zijn bij de zoektocht ingezet. De kustwacht kon nog niets vertellen over de oorzaak van het ongeval. Wel zijn er op het eerste gezicht geen voorschriften overtreden. 

De 336 ton zware olietanker hield geen schade over aan de aanvaring met de veel lichtere (9.8 ton) vissersboot.

  1. ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschreven’

    ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschre­ven’

    De Britse premier Theresa May zou Mark Rutte gisteravond hebben gewaarschuwd dat achttien maanden onderhandelen over de brexit voor niets zijn geweest als de andere EU-landen haar nu niet tegemoet komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het privéoverleg, waar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron bij waren, kwam na een paar zeer moeilijke dagen voor May in Brussel.