Volledig scherm
Een gevechtsvliegtuig van het type P-51D Mustang. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Doden na crash vliegtuig uit Tweede Wereldoorlog

In Fredericksburg, in de Amerikaanse staat Texas, zijn zaterdag twee oorlogsveteranen om het leven gekomen toen het historische gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog waarin zij vlogen neerstortte op de parkeerplaats van een appartementencomplex. 

Het vliegtuig, een P-51D Mustang, deed mee aan een herdenking van de strijd in het Pacifisch gebied die georganiseerd was door het plaatselijke oorlogsmuseum.

De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. Omwonenden vertelden aan lokale media dat ze de motor van het toestel hoorden haperen en vervolgens een explosie hoorden. Op de grond raakte niemand gewond. Wel werden diverse auto's beschadigd die op de parkeerplaats stonden.

  1. Kim Jong-un noemt top met Russische president Poetin na afloop ‘zeer substantieel’

    Kim Jong-un noemt top met Russische president Poetin na afloop ‘zeer substanti­eel’

    In het Russische Vladivostok is de top tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Russische president Vladimir Poetin afgelopen. De ontmoeting gebeurde onder vier ogen en duurde ruim een uur. ,,We hebben een zeer substantiële gedachtewisseling gehad over kwesties die ons beiden aanbelangen”, aldus Kim. Hij bedankte Poetin ook voor ‘een heel goed moment’. Het was de eerste keer dat beide leiders elkaar persoonlijk ontmoeten.