Volledig scherm
Demonstranten op straat in Santiago. © Getty Images

Dodental door onlusten in Chili stijgt tot acht

Bij een door plunderaars aangestoken brand in een kledingfabriek in de Chileense hoofdstad Santiago zijn zondag vijf mensen om het leven gekomen. Daarmee komt het totale aantal doden dit weekeinde op acht. Brandweermannen vonden de slachtoffers in de fabriek nadat ze het vuur hadden bestreden. 

Zaterdagavond (lokale tijd) vonden ook al drie mensen de dood tijdens onlusten in Santiago door een brand in een supermarkt. Het vuur brak uit tijdens plunderingen, zei burgemeester Karla Rubilar zondagochtend vroeg.

,,We moeten melden dat drie mensen zijn omgekomen bij een brand in een supermarkt. Twee mensen zijn in de vlammen omgekomen en een derde is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is later overleden’’, vertelde Rubilar aan verslaggevers.

In Santiago braken twee weken geleden protesten uit tegen tariefsverhogingen in het openbaar vervoer. In de nacht van vrijdag op zaterdag stelde president Sebastián Piñera de noodtoestand in voor de hoofdstad na hevige onlusten, waarbij zeker zestien bussen in vlammen opgingen, winkels werden geplunderd en diverse gebouwen in brand werden gestoken. Zaterdag schortte hij de tariefsverhogingen op, maar het blijft onrustig. 

De noodtoestand is zondag uitgebreid naar andere steden, in het zuiden en noorden van het land. Zaterdagavond is er een avondklok ingesteld in Santiago en directe omgeving en die geldt ook voor zondag vanaf 19.00 uur tot 06.00 uur (lokale tijd).

  1. Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

    Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

    In het noorden van Australië is een golf van verontwaardiging op gang gekomen nadat een zwarte tiener (19) door een politieagent werd neergeschoten en stierf omdat er geen medische zorg voor hem was. Duizenden mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de betrokken instanties. Constable Zachary Rolfe (28), de agent die volgens de demonstranten racistisch zou zijn, is gisteravond beschuldigd van moord.