Volledig scherm
Toeschouwers bij de hoge golven, veroorzaakt door het staartje van orkaan Irene, maandag bij Peggy's Cove in Nova Scotia, Canada. © reuters

Dodental Irene opgelopen naar 46

UpdateOrkaan Irene, die de afgelopen dagen langs de oostkust van de Verenigde Staten en Canada trok, heeft aan 46 mensen het leven gekost. Daarmee is Irene een van de dertig dodelijkste orkanen uit de Amerikaanse geschiedenis.

In de Verenigde Staten vielen er slachtoffers door verkeersongelukken, maar ook kwamen mensen om door verdrinking of doordat ze door omvallende bomen werden getroffen.
Het zwaarst getroffen werden de staten Virginia, North Carolina en Vermont. President Barack Obama heeft voor Vermont de noodtoestand afgekondigd, waardoor onmiddellijk federale hulp vrijkomt.

Obama heeft gewaarschuwd dat de gevolgen van de storm nog een tijd zullen worden gevoeld. De opruimwerkzaamheden in de getroffen oostelijke staten kunnen weken in beslag nemen.

De schade wordt voorlopig geschat op tussen de zeven en tien miljard dollar (ongeveer vijf en zeven miljard euro).

Eerder kostte de tropische storm in de Dominicaanse Republiek en Haïti, alsmede in Puerto Rico al aan zeker zes mensen het leven. In Canada wordt een automobilist vermist.

  1. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde een dag voor de begrafenis van zijn oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.