Volledig scherm
Reddingswerkers zoeken in de puinhopen na de aardverschuiving naar mogelijke slachtoffers. © AFP

Dodental na aardverschuiving in Colombia loopt op tot 33

UpdateDe aardverschuiving in het zuiden van Colombia, heeft uiteindelijk aan 33 mensen het leven gekost. Dat hebben de autoriteiten donderdag laten weten.

Na vijf dagen van puinruimen en zoeken naar verdere slachtoffers hebben de reddingswerkers ,,het lichaam van de laatste nog vermiste persoon’’ kunnen bergen, zo werd bekendgemaakt.

Uiteindelijk lieten 28 volwassenen en 5 kinderen het leven bij de aardverschuiving die zondag de gemeente Rosas, in het departement Cauca trof. Acht huizen werden door de aardmassa bedolven terwijl de regio werd geteisterd door hevige regenbuien. Ook een deel van de Pan-American Highway stortte in, waardoor die afgesloten moest worden. De Colombiaanse president Ivan Duque bracht vorige week k een bezoek aan het gebied om zijn solidariteit te betuigen met de nabestaanden van de slachtoffers.

Aardverschuivingen komen in het bergachtige Colombia vaker voor tijdens het regenseizoen. Tussen 1 en 21 april vielen al 27 doden bij aardverschuivingen of blikseminslagen.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.