Dodental treinongeluk India loopt op naar 60

Het dodental door een treinongeluk in het noorden van India is maandag opgelopen tot zeker 60. Onder de slachtoffers is een Zweedse man. Ook zou nog iemand uit Zweden vermist zijn. Dat meldden lokale media.

'De reddingsactie is nu voorbij. We hebben 53 lichamen geborgen', zei een woordvoerder van de politie van de deelstaat Uttar Pradesh eerder. Volgens de zegsman raakten circa 250 mensen gewond. Een groot deel van de slachtoffers ligt nog in het ziekenhuis.

De reddingswerkers hebben ook in de nachtelijke uren doorgewerkt om de slachtoffers uit de verwrongen treinstellen te kunnen bevrijden. De reddingsteams werden geholpen door omwonenden.

In de trein, die van Calcutta op weg was naar de hoofdstad New Delhi, zaten ongeveer duizend mensen. De trein ontspoorde met een snelheid van ruim 100 kilometer per uur, waarna enkele wagons op elkaar terecht kwamen.

Wat heeft geleid tot de ontsporing, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de seinen op het traject goed werkten voorafgaand aan het ongeval.