Volledig scherm
© Twitter E Herts Rural Police

Dolgedraaide aannemer vernielt nieuwe huizen omdat klanten niet betalen

Een Britse aannemer is doorgeslagen omdat zijn klanten hun facturen niet op tijd hadden betaald. Letterlijk: hij nam een graafmachine en boorde zich door een rij dure nieuwbouwwoningen in Buntingford, Hertfordshire, luttele weken voor de eigenaars er hun intrek in zouden nemen.

Volledig scherm
© Twitter E Herts Rural Police

Getuigen zagen de 30-jarige man zijn vernielingstocht met een hysterische lach beginnen en gingen voor hun eigen huizen staan, uit angst dat hij ook die zou verwoesten. Ze hoefden echter niet bang te zijn, zo liet de woedende doch lachende aannemer weten. De dertiger had het enkel gemunt op de huizen waarvan de bewoners hun facturen niet hadden betaald.

,,Het leek eerst of er een aardbeving was of dat er een bom was gevallen”, vertelt buurvrouw Elaine francois (61), die de politie belde. ,,Hij nam foto’s van de ravage en was de hele tijd aan het lachen.” 

Arrestatie

Volledig scherm
© Twitter E Herts Rural Police

Ook een andere buur getuigt: ,,Op een bepaald moment stapte hij uit die machine en dachten we dat hij zou stoppen”, zegt William Griffiths (67). ,,Maar hij stapte weer in en ging gewoon verder.”

De politie kon de man ter plaatse in de boeien slaan. De aannemer gedroeg zich niet gewelddadig bij zijn arrestatie. Ook aan de politie verklaarde hij dat hij de dure gloednieuwe optrekjes - met een gezamenlijke waarde van ruim 2,2 miljoen euro - had vernield als wraakactie voor achterstallige betalingen. De schade zou een kleine 500.000 euro behelzen. Niet alle huizen zouden hoeven worden afgebroken. 

Vast

Het incident wordt door de meeste Britse media breed uitgemeten. De man zit nu in voorarrest en moet later vandaag in de rechtbank verschijnen.

Volledig scherm
© Twitter E Herts Rural Police