Volledig scherm
© ap

Donald Trump eist 450 miljoen van zender Univision

Vastgoedmiljardair Donald Trump eist een schadevergoeding van 500 miljoen dollar (bijna 450 miljoen euro) van het Spaanstalige tv-netwerk Univision, omdat het bedrijf heeft besloten de Miss USA-verkiezing niet meer uit te zenden. Trump is een van de organisatoren van de verkiezing, die gepland staat voor 12 juli.

Univision verbrak de banden met de 69-jarige Trump na opmerkingen van de miljardair en tv-ster. Die omschreef Mexicaanse immigranten in de Verenigde Staten als drugssmokkelaars en verkrachters. Dat deed Trump tijdens de toespraak waarin hij aankondigde dat hij een gooi doet naar het presidentschap van de VS. Ook wil Trump een muur laten bouwen tussen Mexico en de Verenigde Staten, mocht hij president worden. Mexico zou voor de kosten van die muur op moeten gaan draaien.

Omroep NBC liet maandag weten dat het vanwege de uitspraken over immigranten de banden met Trump verbreekt. Dat betekent dat Trump op zoek moet naar een andere zender om de Miss USA en Miss Universe-verkiezingen uit te zenden.

Mexico kondigde aan geen kandidaat te leveren voor de Miss Universe verkiezingen, waar Trump ook een van de organisatoren van is.