Donald Trump (l.) bij een fazantenjacht in Iowa.
Volledig scherm
Donald Trump (l.) bij een fazantenjacht in Iowa. © REUTERS

Donald Trump jr. krijgt vergunning om grizzlybeer af te schieten in Alaska

Donald Trump Junior, de zoon van de Amerikaanse president en een fervent jager, heeft toestemming gekregen om in het noordwesten van Alaska te jagen op een grizzlybeer. Trump jr. zal binnenkort afreizen naar het dorp Nome nabij de Beringzee voor zijn favoriete tijdverdrijf.

De jacht op grizzlyberen is in Alaska aan vrij strenge regels gebonden én meestal zijn er veel meer geïnteresseerden dan dat er vergunningen beschikbaar zijn. In dat geval wordt er een soort loterij opgestart. ,,Over het algemeen krijgen we duizenden aanvragen. Wie wint, hangt puur af van geluk”, aldus Eddie Grasser van het vis- en jachtdepartement van Alaska tegenover persbureau Reuters.

Ditmaal bleek een loting echter niet nodig: er waren slechts drie aanmeldingen voor de in totaal 27 vergunningen die beschikbaar waren gesteld voor jagers van buiten de regio. Trump jr. was één van die drie, zo blijkt. Om te gaan jagen, moest Trump jr. nog wel 1.000 dollar (ongeveer 920 euro) toelatingsgeld en 160 dollar (148 euro) voor een tijdelijke jachtvergunning neertellen. In Alaska leven naar schatting ruim 30.000 grizzlyberen en bruine beren. 

  1. Bernie Sanders stapt uit race en steunt Joe Biden: ‘We moeten de gevaarlijkste president ooit verslaan’

    Bernie Sanders stapt uit race en steunt Joe Biden: ‘We moeten de gevaarlijk­ste president ooit verslaan’

    De linkse senator Bernie Sanders (79) is uit de race gestapt bij de Democraten voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij maakte dat vanmiddag bekend in een verklaring. ,,Ik zie geen pad richting de nominatie en daarom schort ik mijn campagne op. Ik feliciteer Joe Biden en wens hem veel succes. We moeten de gevaarlijkste president uit de moderne Amerikaanse geschiedenis verslaan.“