Yosemite National Park trekt jaarlijks duizenden bezoekers.
Volledig scherm
Yosemite National Park trekt jaarlijks duizenden bezoekers. © Getty Images

Dood door selfie: tiener valt van berg in park Californië

Een Israëlische tiener is overleden toen hij een selfie wilde nemen op de rand van een berg in het Californische Yosemite National Park. Dat meldden Israëlische media. 

Tomer Frankfurter was nog maar 18 jaar oud toen hij een reis van twee maanden naar de VS besloot te maken. Tegenover Israëlische media verklaarde zijn moeder dat Frankfurter probeerde een selfie te maken vanaf 250 meter hoogte toen hij naar beneden viel.

De Israëlische autoriteiten zeiden dat het lichaam van de tiener zo snel mogelijk wordt teruggebracht.

In juni vielen twee bergbeklimmers ook al te pletter in Yosemite National Park. Ze probeerden een foto te maken van El Capitan, een granieten rotsformatie.

Een andere klimmer overleed in mei op de piek van een berg in Yosemite Valley en een Britse klimmer viel vorig jaar van een klif in het zelfde nationale park. 

Meer dodelijke selfies

Jaarlijks overlijden veel mensen tijdens het maken van een zelfportret. Volgens de BBC neemt het aantal fatale selfie-ongelukken alleen maar toe. De Amerikaanse website Mashable zegt dat het aantal doden door selfie-ongelukken hoger dan dat door haaienbeten. Sommigen vallen van een berg, anderen worden verscheurd door een beer of aangereden door een trein, schieten zichzelf per ongeluk dood, of worden bedolven onder een gletsjer.

  1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

    Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

    In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’