Volledig scherm
Kamerlid Dries Van Langenhove dient klacht in tegen onbekenden nadat in de stationsbuurt van Gent Dampoort affiches zijn opgedoken met doodsbedreigingen. © Photonews, Belga

‘Dood of levend’-poster wekt woede bij politicus: ‘Kweek eens ballen, laffe loser!’

Het Vlaamse Kamerlid Dries Van Langenhove dient een klacht in tegen onbekenden nadat in de stationsbuurt van Gent Dampoort posters zijn opgedoken met doodsbedreigingen. Op een affiche staat het opschrift ‘Gezocht: dood of levend’ onder een foto van een gewapende Van Langenhove. De NMBS, de Belgische Spoorwegen, laat de affiches verwijderen. 

Het is niet duidelijk wie de affiches heeft geplakt en hoeveel posters elders zijn opgehangen. Er staat geen verantwoordelijke organisatie vermeld. 

Het pamflet somt een reeks aanklachten op waar de onbekenden Van Langenhove van beschuldigen: ‘neofascisme, racisme, sexisme, homofobie, transfobie en xenofobie’.

Van Langenhove moet naar eigen zeggen regelmatig afrekenen met doodsbedreigingen. Hij geeft aan een klacht te zullen indienen tegen de onbekenden. ,,Kweek eens wat ballen, jij laffe loser”, zegt hij in een video.