Dood van George Floyd uit alle hoeken gefilmd: ‘Alsjeblieft, schiet me niet neer’

VIDEODe dood van George Floyd is uit alle hoeken gefilmd. Niet alleen door omstanders, maar ook door de diverse bodycams van politiemensen. 

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Darnella (18) in tranen in rechtbank na filmen arrestatie George Floyd: ‘Ik heb nachtenlang wakker gelegen’
  Play
  VIDEO

  Darnella (18) in tranen in rechtbank na filmen arrestatie George Floyd: ‘Ik heb nachten­lang wakker gelegen’

  De Amerikaanse tiener die in mei de videobeelden maakte van de dood van de zwarte arrestant George Floyd heeft dinsdag getuigd in de strafzaak tegen Derek Chauvin, de agent die voor Floyds overlijden minutenlang met zijn knie op de nek van het slachtoffer drukte. De beelden, waarin Floyd meermaals wanhopig uitroept dat hij geen adem krijgt, leidden wereldwijd tot een storm van woede en tal van demonstraties tegen racisme en buitensporig politiegeweld.