Verplegend personeel van het Jacobi Medical Center in The Bronx in New York eist meer medische middelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verplegend personeel van het Jacobi Medical Center in The Bronx in New York eist meer medische middelen. © AP

Doodsbange artsen VS checken testament: grote tekorten, zelfs mondkapjes hergebruikt

Amerikaanse medici vrezen voor hun leven, nu ze soms zonder de juiste bescherming coronapatiënten behandelen. Hun overheid reageert traag, de president ruziet en zaait onrust.

 1. Belgische Manchester City-fan (63) ‘voor dood achtergelaten’ na brute aanval

  Belgische Manchester City-fan (63) ‘voor dood achtergela­ten’ na brute aanval

  Een 63-jarige Belgische fan van Manchester City is gisteravond na de wedstrijd tegen Club Brugge voor dood achtergelaten op een parkeerplaats in Drongen, een dorpje bij Gent. Dat gebeurde nadat hij werd aangevallen door supporters van Club Brugge. De man had samen met 233 andere Belgische City-supporters de Champions League-wedstrijd bijgewoond in het Jan Breydelstadion. De zestiger vecht momenteel voor zijn leven.
 2. Trump verlengt crisismaatregelen na sombere voorspellingen
  Play
  VIDEO

  Trump verlengt crisismaat­re­ge­len na sombere voorspel­lin­gen

  De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor het behouden van ‘sociale afstand’ tot elkaar blijven daarom van kracht tot 30 april. Dat heeft de president vannacht bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Eerder meldde hij nog dat het in de VS met Pasen gewoon weer ‘business as usual’ zou zijn.