Volledig scherm
© YouTube

Doodsbange kermisgangers zitten vast op 68 m hoogte

Op de kermis van Hamburg hebben negen kermisgangers gisteren doodsangsten uitgestaan toen ze vast kwamen te zitten in de carroussel-attractie 'Flasher'. Op 68 meter bengelden ze 20 minuten in de lucht. In de tweede gondel van de attractie zweefden tien mensen drie meter boven de grond.

Dat schrijft de Bild. De nieuwste 'Flasher' op de Hamburgse kermis Dom wordt aangeprezen als een wereldschokkende attractie: de hoogste loopingvlucht-attractie in zijn soort. De 'Flasher' lijkt op een gigantische windmolen. Eentje van 60 ton zwaar, de vleugels zwieren met 120 km/u rond de as van het toestel.

Helemaal bovenaan
Kort voor 23 uur liep het zaterdagavond fout. Het licht viel uit en de kermisattractie kwam in volle vlucht plots tot stilstand. De Flasher waggelde nog even en een gondel bleef helemaal bovenaan staan. 'Ik was doodsbang', bibbert Kim Sarah Diedrichsen nog na.

Geen gewonden
De politie en brandweer werden gealarmeerd en al snel werd de oorzaak vastgesteld: stroompanne. Een medewerker van de kermisattractie klauterde ondertussen op een ladder tientallen meter omhoog. Manueel bevrijdde hij samen met de hulpdiensten de kermisgasten een voor een uit hun hachelijke positie. Niemand raakte gewond.

  1. Brit klaagt reisorganisatie aan voor gevaren 'bommetjes' in zwembad
    video

    Brit klaagt reisorganisatie aan voor gevaren 'bommetjes' in zwembad

    Een 44-jarige Brit klaagt de Engelse reisaanbieder Jet2Holidays aan, omdat het bedrijf hem niet waarschuwde voor de gevaren in het waterpark bij een Spaans hotel. Graham Hyde liep ernstig rug- en nekletsel op nadat een flink uit de kluiten gewassen kind tijdens het maken van een bommetje keihard op zijn hoofd belandde. ,,Als ik had geweten hoe riskant het bij de uitlaat van een waterglijbaan is, was ik daar nooit in gegaan'', aldus het slachtoffer.