Volledig scherm
Danny bovenop de dozen vol kaarten © Facebook

Doodzieke Danny dolgelukkig door duizenden kaartjes

Toen de kleine Danny afgelopen vrijdag op zijn zesde verjaardag bij het postkantoor in Foxboro werd afgezet, stond hem een gigantische verrassing te wachten. Tienduizenden mensen bleken namelijk gehoor te hebben gegeven aan de oproep de doodzieke kleuter blij te maken met een verjaardagskaart.

Volledig scherm
Danny op het postkantoor © Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Bij Danny werd in oktober een ongeneeslijke hersentumor vastgesteld. De tumor kan niet operatief verwijderd worden en is resistent tegen chemotherapie. Volgens zijn artsen leeft slechts tien procent van de kinderen met zijn type kanker langer dan 18 maanden. Zijn zesde verjaardag zou daardoor zijn laatste kunnen zijn.

Toch had de kleine man geen grote wensen. Het enige geschenk dat hij op zijn verlanglijstje zette was een doos vol verjaardagskaarten. 'Hij mocht van de dokters niet meer naar de kleuterschool, en sindsdien is hij eenzaam. Maar hij kan zijn naam herkennen op onze post, en daar wordt hij altijd zo enorm blij van,' verklaarde zijn moeder de wens.

Het verhaal moet wereldwijd tienduizenden mensen hebben aangegrepen, want op het postkantoor van zijn woonplaats lagen vrijdag dozen vol kaarten en andere cadeaus op het kereltje te wachten. Danny, zijn familieleden en postmedewerkers zijn uren bezig geweest om alle poststukken in de (bestel)auto's te laden om naar zijn huis te vervoeren. Op videobeelden van Amerikaanse media is te zien dat Danny dolgelukkig boven op de stapels dozen klimt.

Naast alle kaarten en cadeaus op het postkantoor werd de jarige job ook op andere manieren in het zonnetje gezet. The New England Patriots, een American footballteam uit Massachusetts, organiseerde een event voor hem in hun stadion en Justin Bieber verraste de jonge met een verjaardagsgroet op Instagram. 

'We zijn enorm gezegend', schrijft Danny's moeder op Facebook. 'Ons lieve knaapje heeft een geweldige verjaardag gehad. Woorden kunnen niet beschrijven wat dit voor ons betekent.'

Wie Danny ook een kaartje wil sturen, zijn postadres is:

Danny Nickerson
P.O. Box 212
Foxboro, MA 02035
United States of America