Door Chinese vrouw gekochte puppy blijkt zwarte beer te zijn

VideoMevrouw Su uit Yunnan in China kocht een puppy tijdens een vakantie. Althans dat dacht ze. De schok was dan ook groot toen het een zwarte beer bleek te zijn.

Twee jaar geleden meende de vrouw een Tibetaanse mastiff puppy te hebben aangeschaft. Het jonge dier groeide als kool, maar omdat de Tibetaanse mastiff tot 80 kilo zwaar kan worden was de vrouw aanvankelijk niet ongerust. 

Totdat de vermeende hond al snel groter was dan een volwassen hond. ,,Het dier kon wel een hele mand fruit en twee emmers noedels per dag naar binnen werken”, verklaarde mevrouw Su deze week aan China News.

De Chinese besefte dat er iets niet klopte en moest tot haar verbijstering vaststellen dat ze een zwarte beer van wel 200 kilo in huis had. Bovendien ging het om een bedreigde diersoort.

Opvang

De vrouw zag zelf in dat het zo niet verder kon en contacteerde de Kunming zoo, maar kon geen geboortecertificaat van het dier voorleggen. Op 9 mei riep ze de hulp in van de lokale verantwoordelijken voor bosbeheer en zij suggereerden om de beer over te brengen naar een centrum in Yunnan dat gespecialiseerd is in de opvang van wilde dieren. 

Daar stelde men vast dat het inderdaad om een Aziatische zwarte beer ging - een beschermde diersoort - en dat het dier in goede gezondheid verkeert. In het opvangcentrum krijgt de beer nu hopelijk de zorg die hij nodig heeft. 

Volledig scherm
De puppy is uitgegroeid tot een kolos. © HLN/iStock/Pear Video