Volledig scherm
Lange rijen voor de douane op John F. Kennedy International Airport in New York na een uitval van het computersysteem. © AP

Douane luchthavens VS weer op gang na computerstoring

UPDATEDuizenden arriverende reizigers hebben vrijdag op verschillende Amerikaanse luchthavens enige uren te maken gehad met grote vertragingen door een landelijke computerstoring bij de douanedienst. Dat meldt de Customs and Border Protection (CBP).

De storing begon in de loop van de middag (lokale tijd) en aan het begin van de avond meldden de autoriteiten dat het probleem was opgelost. Het verwerken van passagiers is inmiddels hervat. Er waren volgens de CBP geen aanwijzingen dat er kwade opzet in het spel was.

Tijdens het ongemak verwerkte de douane passagiers via alternatieve procedures. Die duurden volgens de CBP wel beduidend langer dan normaal, waardoor vertragingen optreden.

Reizigers op verschillende luchthavens postten beelden op sociale media waarop lange wachtrijen bij de checkpoints te zien zijn. 

Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) heeft de storing niet geleid tot veranderingen in de vluchtschema’s. De storing treft ook geen vertrekkende vluchten op de luchthavens. Volgens luchthaven Schiphol zijn vluchten naar Nederland niet vertraagd door de storing.

Per dag verwerkt de CBP gemiddeld 358.000 passagiers en bemanningsleden.

 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.