Volledig scherm
Dezelfde attractie op de kermis in Gouda. © Marinus Lasschuyt

Drama op Franse kermis: vrouw (24) overleden nadat stoeltje van zweefmolen losschiet

Een 24-jarige vrouw is om het leven gekomen nadat ze in Frankrijk uit een zweefmolen was geslingerd. Een andere vrouw (20) raakte volgens de hulpdiensten ernstig gewond.

De slachtoffers stapten gisteravond in een attractie die bestaat uit een mast waar op grote hoogte stoeltjes omheen draaien. Die zijn vastgemaakt aan lange armen. Het duo bevond zich op zo’n 10 meter hoogte toen het misging. Hun stoeltjes zouden zijn losgeschoten. Het 24-jarige slachtoffer overleed ter plekke.

Het ongeval gebeurde in de plaats Firminy, ten zuidwesten van Lyon, waar in oktober een van de grootste kermissen van het land staat. Die bestaat uit circa 250 attracties en wordt door zo’n 100.000 mensen bezocht. 

De politie heeft vier mensen opgepakt. Het gaat om de eigenaren en uitbaters van twee kermisattracties: de zweefmolen waar het ongeval gebeurde en een naastgelegen attractie. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. Mogelijk raakten de afgebroken stoeltjes de naastgelegen kermisattractie.

  1. Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arrestaties in Parijs
    Update

    Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arresta­ties in Parijs

    De eerste verjaardag van de ‘Gele Hesjes’ is in Parijs uitgedraaid op rellen. Deelnemers aan de onlusten, van wie er veel in het zwart gekleed waren en hun gezicht bedekt hielden, vernielden de gevel van een bankfiliaal, staken enkele auto’s en vuilnisbakken in brand en smeten straatstenen en flessen naar de oproerpolitie. In de Franse hoofdstad zijn tot halverwege vanavond bijna 150 mensen opgepakt voor de onlusten.