Deel van de gaspijplijn Nord Stream.
Volledig scherm
PREMIUM
Deel van de gaspijplijn Nord Stream. © AP

Dreigende Russische gasstop zorgt voor grote onrust in Duitsland

Heel Duitsland kijkt morgen met samengeknepen billen naar het begin van de Russische onderhoudswerkzaamheden van gaspijplijn Nord Stream I. Berlijn vreest dat Moskou de Russisch-Duitse gaskraan na het onderhoud wil dichthouden.

69 reacties

 • Jacobus Bosman

  2 maanden geleden
  Het blijkt maar weer dat je politici niet zakelijke contracten moet laten afsluiten. Hoe dom kan je zijn om op een paard te wedden. Zorg altijd voor een alternatief dan heb je en de prijs en de leverantie onder controle .
 • M. Wijngaarden

  3 maanden geleden
  @Daw Mast. Hoog tijd. De EC economische unie was goed. Daarnaast samenwerking aan de buitengrens en op defensie gebied. Europa besteedt nu al meer dan 400 miljard, dat zou genoeg moeten wekker. De VS besteedt 800 miljard aan defensie. Volkomen absurd. De EU en de euro is fout omdat de basis niet goed is. Te veel verschillende culturen en gebrek aan echte samenwerking. Weg ermee en terug naar economische samenwerking. Levert ook minder belachelijke regels op natuur, milieu en klimaat op.
 • Daw Mast

  3 maanden geleden
  Dit kan er gemakkelijk toe leiden dat er in Europa massale volksopstanden uitbreken waarbij de huidige neoliberale centrumkabinetten omvergeworpen worden en radicaal-rechts vervolgens de macht grijpt.
 • Jan Willem Roos

  3 maanden geleden
  Ik vrees, dat miljoenen mensen, de komende winter, of in de kou zitten, of onbetaalbare, torenhoge gasrekening krijgen. On onze regering, ze staan er bij en kijken er naar. Het is de regering en energiebedrijven die met miljardenwinsten het hardste lachen.
 • Tuur Claessens

  3 maanden geleden
  Ik geef Europa groot gelijk, stop met alle invoer uit het land van Poetin. Dat land waar een bende vernielers andere landen zoals Syrie, Georgie en nu weer Oekraine deels in puin gooit en mensen om het leven brengt. Kom maar op met alternatieven voor kolen, gas en olie en zullen we er op termijn allemaal beter van worden en stop met het spekken van de oorlogskas van de Russen. China en Rusland, landen waar we wat mij betreft geen zaken meer moeten doen dus goed dat er afgebouwd wordt !
 1. Verdachte van moord op Dean (4) krijgt gunstregime in gevangenis: ‘Werkt als hulpje van de cipiers’
  PREMIUM

  Verdachte van moord op Dean (4) krijgt gunstre­gime in gevangenis: ‘Werkt als hulpje van de cipiers’

  Dave D.K. (35), hoofdverdachte van de moord op en ontvoering van de 4-jarige Dean Verberckmoes, heeft een bevoorrechte positie gekregen in de gevangenis in Brugge. Hij doet allerhande klusjes waardoor zijn celdeur veel vaker openstaat dan andere. Dat uitgerekend D.K. dat vertrouwen krijgt - hij is al eens veroordeeld voor de dood van een kind - stuit heel wat medegedetineerden tegen de borst.