Jetta Klijnsma.
Volledig scherm
Jetta Klijnsma. © ANP

Drenthe trekt subsidies voor afgelaste evenementen niet in

Drenthe gaat geen subsidies intrekken voor activiteiten die door het coronavirus niet door kunnen gaan. De provincie wil op die manier bedrijven en organisaties die door de coronacrisis zijn getroffen tegemoetkomen, meldt de Drentse commissaris van de Koning Jetta Klijnsma.

In een videoboodschap aan de Drentenaren zegt Klijnsma dat de provincie ondernemers coulant wil behandelen. ,,We betrachten coulance voor bedrijven en organisaties, die subsidies hebben ontvangen voor activiteiten die geen doorgang kunnen vinden. Zoals alle activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid in Drenthe, waar veel betrokkenen hard voor gewerkt hebben. Die subsidies gaan we niet terugvorderen.”

Klijnsma roept verder de samenleving op zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM. ,,Ik begrijp dat dat soms heel moeilijk kan zijn. Uw dagelijks leven staat op z'n kop. Toch hoop ik dat het u lukt om onze Drentse nuchterheid én hartelijkheid ook nu hoog te houden."

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.