Volledig scherm
Een vrouw laat haar honden uit in het Ierse kustplaatsje Donaghadee. © AFP

Drie doden door storm Ophelia in Ierland

De storm Ophelia, die momenteel over Ierland raast, heeft tot nu toe drie levens geëist. Een vrouw stierf nadat een boom door de harde wind omviel en op haar auto terechtkwam. 

Dat meldt de Ierse televisiezender RTE. Het dodelijk ongeval vond plaats aan de zuidkust van Ierland. De vrouw was op slag dood. Het slachtoffer was volgens de eerste berichten de enige inzittende van de wagen. De politie liet later weten dat nog een tweede vrouw in de auto zat. Zij raakte gewond en is volgens omroep RTE overgebracht naar het ziekenhuis.

Orkaan Ophelia is mogelijk de zwaarste storm in meer dan 50 jaar die Ierland treft. Scholen blijven in grote delen van het land gesloten en mensen wordt aangeraden zo veel mogelijk binnen te blijven. De storm bereikte vanochtend het zuiden van het land en raasde eerst over de steden Cork en Kerry. De storm trekt in de loop van de dag waarschijnlijk over de rest van het land richting Schotland.

Quote

Ik kijk het weer nu even aan, maar ga gewoon doen wat er op de planning staat

Rianne Hendriks, duikschooleigenaar

Geen stroom

Er worden windsnelheden boven de 130 kilometer per uur verwacht. Zo'n 210.000 huizen en bedrijven zitten momenteel zonder stroom. Bomen waaiden omver, scholen en ziekenhuizen sloten de deuren en zeker 150 vluchten moesten worden geannuleerd. Ook wordt rekening gehouden met overstromingen. In sommige kustgebieden staat het leger met zandzakken klaar.

Nederlanders in Ierland wachten de storm gespannen af, maar maken zich niet al te veel zorgen. ,,Ik kijk het weer nu even aan, maar ga vandaag gewoon doen wat er op de planning staat'', laat duikschooleigenaar Rianne Hendriks (55) weten.