Volledig scherm
Politie en hulpverleners bij de plaats van het ongeval. © AP

Drie doden en 23 gewonden bij ernstig busongeluk Ottawa

Bij een ernstig busongeval in de Canadese hoofdstad Ottawa zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Ook raakten 23 mensen gewond toen een dubbeldekker tegen een overkapping reed bij een busstation. 

Bij het ongeluk kwamen twee passagiers om het leven en één persoon die op het stationsplatform stond. Dat maakte burgemeester Jim Watson vrijdagavond bekend op een persconferentie. Volgens hem zijn veel van de gewonden er ernstig aan toe.

Eerder op de avond sprak een politiechef nog van ,,een aantal dodelijke slachtoffers’’, zonder daarbij exacte aantallen te noemen. Een politieverklaring maakte aanvankelijk melding van zeker zeventien gewonden, van wie negen ernstig. 

Het ongeluk vond plaats aan het begin van de vrijdagmiddagspits op station Westboro in het westen van de Canadese hoofdstad. De bus boorde zich met de rechterzijde in de overkapping. De schade is enorm. Een groot deel van de bovenste verdieping en de voorkant van bus raakten daardoor beschadigd. Volgens een van de inzittenden begon de bus vlak voor het ongeluk te zwenken.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft op Twitter de families van de slachtoffers gecondoleerd. Ook dankte hij de mensen die eerste hulp verleenden.

Volledig scherm
Hulpverleners dragen een gewonde weg. © AP
 1. Overwinning voor ouders doodgereden tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Overwin­ning voor ouders doodgere­den tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Britse agenten gaan in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië. ,,We rusten niet voordat we gerechtigheid voor Harry hebben”, laat een woordvoerder van de familie vandaag weten.
 2. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.