Een beveiligingscamera in Londen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een beveiligingscamera in Londen. Foto ter illustratie. © AP

Drie mannen doodgestoken in buitenwijk Londen, politie pakt twee verdachten op

UpdateIn het noordoosten van de Britse hoofdstad Londen zijn gisteravond drie mannen doodgestoken. De steekpartij vond plaats op straat in de wijk Seven Kings. Twee mannen, van 29 en 39 jaar, zijn volgens de BBC gearresteerd op verdenking van moord.

De slachtoffers, allen in de 20 of 30, werden door de hulpdiensten aangetroffen met steekwonden, nadat er telefonisch een tip was binnengekomen. Volgens ooggetuigen lagen de slachtoffers in grote plassen bloed en was gelijk duidelijk dat zij niet meer leefden. De politie heeft alle drie de mannen ter plekke doodverklaard.

De slachtoffers waren betrokken bij een gevecht. Formele identificatie van de slachtoffers moet nog plaatsvinden, maar de BBC meldt dat de twee partijen die in een gewapend gevecht raakten elkaar waarschijnlijk kenden en behoorden tot de Sikh-gemeenschap.

Burgemeester Sadiq Khan van Londen heeft via Twitter zijn medeleven met de lokale gemeenschap en de families van de slachtoffers betuigd. De Londense hoofdstad kampt nu al enkele jaren met een toename in het aantal steekincidenten. Die wordt door de Londense politie veroorzaakt door een aantal factoren. Zo zijn er vetes tussen drugsbendes, provocaties via sociale media en een terugloop in jeugdhulpverlening. Ook heeft de politie te kampen met grote bezuinigingen, zowel in personeel als in budgetten. 

Sadiq Khan on Twitter

My statement following the serious incident in Redbridge last night. Please contact the police on 101 or @CrimestoppersUK anonymously if you have any information.

  1. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”