Volledig scherm
Een UH-60 Black Hawk helikopter van het type dat in Minnesota is neergestort. © Shutterstock

Drie militairen omgekomen bij helikoptercrash VS

In de Amerikaanse staat Minnesota zijn drie militairen om het leven gekomen bij een helikopterongeluk. Gouverneur Tim Walz laat weten dat geen van de inzittenden het ongeval donderdag heeft overleefd.

De oorzaak van de crash wordt onderzocht. De helikopter, een UH-60 Black Hawk van de reservestrijdkrachten, was vanuit Saint Cloud, zo’n 100 kilometer ten noordwesten van Minneapolis, begonnen aan een testvlucht. Het toestel stortte neer op een veld ten zuidwesten van de stad. Kort na de start was het contact met de helikopter verbroken. Vlak voor de crash had de bemanning een noodsignaal verstuurd.

Volledig scherm
Politie-agenten hebben de weg afgezet in de buurt van de plaats waar de helikopter is gecrasht. © AP
  1. David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’
    PREMIUM

    David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’

    De Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het coronavirus, is onder quarantaine gesteld. De elf miljoen inwoners kunnen geen veerboten of vliegtuigen meer gebruiken om de stad te verlaten. David Wilmots (50) uit België runt in Wuhan twee cafés en kon net voor de lockdown nog op vakantie naar Vietnam. ,,We hebben geluk gehad, want intussen zit alles potdicht. Niemand kan nog bewegen. Wuhan begint op een spookstad te lijken.”