Een man drinkt een ‘El Chapo’ biertje.
Volledig scherm
Een man drinkt een ‘El Chapo’ biertje. © AFP

‘Drink als een Mexicaanse drugsbaron’: dochter El Chapo lanceert biertje vernoemd naar haar vader

Alejandrina Guzmán, de dochter van de Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán lanceert een biermerk met de naam van haar beroemde vader, die momenteel een levenslange gevangenisstraf uitzit in de Verenigde Staten.

Het biertje, simpelweg ‘El Chapo’ geheten, maakt deel uit van Guzmáns merk ‘El Chapo 701’, dat ook al een kledinglijn op de markt bracht en vernoemd is naar de positie die het Amerikaanse tijdschrift Forbes haar vader in 2009 toekende op de lijst van rijkste mannen ter wereld. Het blad schatte dat Guzmán destijds zo’n 1 miljard dollar waard was.

Ambachtelijk bier

,,Het is een ambachtelijk gebrouwen bier met vier procent alcohol. Dit prototype is een lager en gemaakt van mout, rijst en honing en het is dus erg goed’’, vertelt verkoopster Adriana Ituarte. ,,Het idee is dat het verkocht zal worden bij bars en cafés die ambachtelijk gebrouwen bier verkopen.’’

Een flesje van 335 milliliter zal 70,10 pesos kosten, omgerekend zo’n 3,35 euro.

El Chapo werd wereldberoemd na zijn ontsnappingen uit onder meer een van Mexico’s best beveiligde gevangenissen. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit in de Verenigde Staten voor moord, drugssmokkel en witwassen.   

Flesjes ‘El Chapo’-bier.
Volledig scherm
Flesjes ‘El Chapo’-bier. © AFP
Caps van het merk ‘El Chapo 701’, dat onder meer kleding, drank en sieraden op de markt breng.
Volledig scherm
Caps van het merk ‘El Chapo 701’, dat onder meer kleding, drank en sieraden op de markt breng. © AFP
  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.