Duiven nemen het plein voor de Dom in Milaan over. Correspondent Angelo van Schaik droomt van het moment waarop hij eindelijk weer over straat kan zwerven.
Volledig scherm
PREMIUM
Duiven nemen het plein voor de Dom in Milaan over. Correspondent Angelo van Schaik droomt van het moment waarop hij eindelijk weer over straat kan zwerven. © AP

Dromen van ‘normaal’ boodschappen doen

Het ‘plateau’ is inmiddels bereikt, dat is inmiddels wel duidelijk. Het aantal nieuwe besmettingen is min of meer stabiel en het aantal slachtoffers daalt zelfs licht. Verwacht wordt dat de komende week de echte daling gaat inzetten en daarna gaan we weer langzaam naar buiten. Toch? Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.

  1. Vier of vijf tankers stuurloos in Golf van Oman na melding incident: ‘Eén schip geënterd’
    Update

    Vier of vijf tankers stuurloos in Golf van Oman na melding incident: ‘Eén schip geënterd’

    Voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten hebben minstens vier en mogelijk vijf tankers de controle over het roer verloren. Dat gebeurde kort nadat het agentschap UKMTO van de Britse marine een aanval meldde op een chemicaliëntanker op iets meer dan 110 kilometer van de kust bij Fajairah in de Golf van Oman. Militaire bronnen melden persbureau Reuters dat één schip is geënterd door Iraanse strijdkrachten of personen gelieerd aan Iran.