Duiven nemen het plein voor de Dom in Milaan over. Correspondent Angelo van Schaik droomt van het moment waarop hij eindelijk weer over straat kan zwerven.
Volledig scherm
PREMIUM
Duiven nemen het plein voor de Dom in Milaan over. Correspondent Angelo van Schaik droomt van het moment waarop hij eindelijk weer over straat kan zwerven. © AP

Dromen van ‘normaal’ boodschappen doen

Het ‘plateau’ is inmiddels bereikt, dat is inmiddels wel duidelijk. Het aantal nieuwe besmettingen is min of meer stabiel en het aantal slachtoffers daalt zelfs licht. Verwacht wordt dat de komende week de echte daling gaat inzetten en daarna gaan we weer langzaam naar buiten. Toch? Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.

Soms droom ik er van; normaal boodschappen doen, gewoon even door de stad zwerven, simpelweg een biertje drinken met mijn vrienden. Ik kan bijna niet wachten, maar er is ook een keerzijde. Zelfs een beetje angst. Als straks de crisis voorbij is, is het virus nog niet weg. De kans op besmetting blijft.

  1. Noodtoestand in Amerikaanse steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders’
    Video

    Noodtoe­stand in Amerikaan­se steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootou­ders’

    De agent die in Minneapolis George Floyd doodde is gearresteerd, maar felle protesten tegen politiegeweld houden aan in de hele VS. In Atlanta bestormden actievoerders het hoofdkantoor van de tv-zender CNN en in Washington ging het Witte Huis korte tijd dicht vanwege oprukkende betogers. De staat Georgia heeft in Atlanta en steden in de omgeving inmiddels de noodtoestand afgeroepen. In Minnesota is zelfs de National Guard gemobiliseerd. ,,Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders”, zegt actievoerster Onni Adams in New York.