Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Dronken man zorgt voor 1.280 minuten vertraging na slapen in treincontainer

Een 25-jarige man heeft het treinverkeer in het Duitse München enorm ontregeld nadat hij zichzelf in beschonken toestand had opgesloten in een container op een trein. De politie moest al het spoorverkeer rond het station stilleggen om de man te redden, met in totaal maar liefst 1.280 minuten vertraging tot gevolg.

De man belde vanochtend de politie om te vertellen dat hij al vijf uur vastzat in een container bij het drukke station München-Pasing. Bij het betreden van het gevaarte was hij zo dronken, dat hij niet heeft opgelet waar de goederentrein precies stond. De container was vermoedelijk alleen van buiten te openen, waardoor hij zichzelf niet kon bevrijden.

De politie besloot al het spoorverkeer te staken en alle goederentreinen een voor een uit te kammen. Hoewel agenten de man al binnen een kwartiertje aantroffen, zorgde zijn dronkenmanavontuur voor chaos. In totaal ondervonden 86 treinen hinder van het incident, met 37 uitgevallen treinen en 21 aangepaste ritten. De vertraging bedroeg bij elkaar 1.280 minuten.

Het is nog steeds niet duidelijk waarom de man in de container was geklommen. Hij wordt aangeklaagd voor het illegaal betreden van het spoor en de trein.